• Start
  • Support
  • Epost
  • Kalender - Schemalägg ett personligt möte

Kalender - Schemalägg ett personligt möte

1.Peka på Nytt på Arkiv-menyn och klicka sedan på Mötesförfrågan.

Kortkommando Skapa en ny mötesförfrågan genom att trycka på CTRL+SKIFT+Q.

2.Ange en beskrivning i rutan Ämne.

3.Skriv en beskrivning i rutan Plats eller klicka på Rum om du vill välja mellan rum som är tillgängliga för automatisk schemaläggning med Microsoft Exchange.

4.I listorna Starttid och Sluttid väljer du start- och sluttid för mötet. Markera kryssrutan Hela dagen om evenemanget pågår hela dagen.

Evenemang som pågår hela dagen är 24-timmarsevenemang som pågår från midnatt till midnatt.

OBS! Som standard används datorns inställning för tidszon när du schemalägger möten. Klicka på Tidszoner i gruppen Alternativ på fliken Möte om du vill schemalägga möten efter en annan tidszon.

5.Skriv den information som du vill dela med mottagarna, bifoga filer eller skapa en mötesarbetsyta.

Mer information om mötesarbetsytor finns i avsnittet Se även.

6.Klicka på Schemaläggningsassistenten i gruppen Visa på fliken Möte.

Med hjälp av Schemaläggningsassistenten hittar du den bästa tiden för ditt möte.

7.Klicka på Lägg till andra och sedan på Lägg till från adressbok.

8.Ange namnet på en person eller en resurs som du vill bjuda in till mötet i rutan Sök i dialogrutan Välj deltagare och resurser. Om du söker med alternativet Fler kolumner klickar du på Sök.

9.Välj namnet i resultatlistan och klicka sedan på Obligatorisk, Valfri eller Resurser, och klicka sedan på OK.

De obligatoriska och valfria deltagarna visas i rutan Till på fliken Möte. Resurser visas i rutan Plats.

Rutnätet ledig/upptagen visar om deltagarna är lediga. En grön lodrät linje visar mötets början, och en röd lodrät linje visar dess slut.

Du hittar den bästa tiden för ditt möte, alltså när flest deltagare är lediga, med hjälp av fönstret Föreslagna tider. Den bästa mötestiden visas högst upp i fönstret. Om du vill välja en av de föreslagna tiderna klickar du på tiden i fönstret Föreslagna tider. Du kan också hitta en tid manuellt i rutnätet ledig/upptagen.

10.Om du vill att mötet ska återkomma klickar du på Återkommande i gruppen Alternativ på fliken Möte och markerar ett återkommande mönster Klicka sedan på OK.

När du lägger till ett återkommande mönster i en mötesförfrågan ändras fliknamnet Möte till Återkommande möte.

11.Klicka på Avtalad tid i gruppen Visa på fliken Möte.

12.Klicka på Skicka.

Här kan du som är kund hos oss logga in för att få tillgång till dina tjänster.